Hoe zou de wereld eruit zien als er meer Groeileiderschap was?

We zijn hier om het Universum vooruit te helpen, waarom zijn we anders hier?
-Steve Jobs-

Wie wij zijn

Wij zijn ervaren leiders, coaches en trainers die samen het Growth Leaders Network vormen, waarvan Hylke Faber, auteur van Tem de Krokodil, de grondlegger is. Het Growth Leaders Network bevordert Groeileiderschap door leiders samen te brengen die toegewijd zijn aan hun eigen groei en de groei van de organisaties, teams en gemeenschappen waar zij deel van uitmaken. Zo creëren zij een Groeicultuur in hun organisaties en in hun wereld. Een Groeicultuur transformeert de grote uitdagingen waar de wereld vandaag voor staat in kansen voor onze gezamenlijke evolutie.

Wij staan daarbij op de schouders van grote Groeileiders uit de geschiedenis, en van minder bekende leiders uit onze eigen omgeving, wiens wijze lessen wij omarmen. We combineren de lessen die we van anderen leren met onze eigen ervaringen en de moderne inzichten op het gebied van neurowetenschappen.

Nienke

Aanjager die altijd streeft naar gezamenlijk resultaat, met transformationele coaching als specialiteit.

Goska

Cultuurbouwer en gangmaker, sterk in directe coaching, met vitaliteit als specialiteit.

Waar we voor staan

“De groei en ontwikkeling van mensen is de hoogste roeping van leiderschap”
-Harvey S. Firestone-

 

De ware betekenis van leiderschap vind je in jezelf. Onze visie is om een transformatie in leiderschap creëren waarbij de vraag “Hoe groei je?” net zo gewoon wordt als de vraag “Hoe gaat het met je?”

Zes leidende principes die ons inspireren:

  • Als we onszelf ontwikkelen, transformeren we de problemen van deze tijd tot kansen voor onze gezamenlijke evolutie.
  • We werken met evenveel toewijding aan onze eigen ontwikkeling als aan die van onze wereld.
  • We zien leiderschap en het leven als een avontuurlijke reis van zelfontdekking, groei en Zelfmeesterschap.
  • We zien ieder mens als onbegrensd potentieel – en dat van ons zetten we in zo goed als wij dat kunnen.
  • We zien ieder zogenaamd “probleem” als een kans om te leren, bij te dragen en te groeien.
  • We respecteren waar ieder van ons zich op dit moment bevindt op zijn of haar Groeireis en accepteren mensen zoals ze zijn, zonder te oordelen. We zullen alleen helpen waar onze hulp expliciet wordt gevraagd (=LOVE: Letting Others Voluntarily Evolve).

Wat wij bieden

Ontwikkel een duurzame Groeicultuur waar de leiders een context scheppen waarin elk moment, elke interactie en elke verandering een kans wordt om te groeien door aanwezig te zijn in het hier en nu, te leren, dienstbaar te zijn en te excelleren.

Groeileiderschap in teams en organisaties

In organisaties met een Groeicultuur is leren een prioriteit voor iedereen, elke dag. Leren vormt de kern van elke vergadering, elke samenwerking en elk project.

Teams floreren in een Groeicultuur. Medewerkers worden aangemoedigd nieuwsgierig te zijn en met innovatieve ideeën te komen. In een Groeicultuur wordt gewerkt in een sfeer waarin mensen helder, open en met respect met elkaar communiceren.

De opbrengsten van een Groeicultuur

  • Betrokken medewerkers die zich gezien en gewaardeerd voelen.
  • Groeicultuur-organisaties zijn High Performance organisaties.
  • Groeicultuur-organisaties werken als een magneet op schaars talent in een krappe arbeidsmarkt.

Groeileiderschap op individueel niveau

Wie wil jij zijn als leider? Hoe bereik je diepgaand commitment van je team? Hoe groei je?

Transformeer jezelf tot een Groeileider. Ontwikkel jezelf door inzicht te krijgen in de angsten die je klein houden. Ontdek je vermogen om daar doorheen te groeien en te leiden vanuit je moedige, wijze, authentieke zelf. Verbreed en verdiep je leiderschaps-toolset.

Leer je continue groeiproces te omarmen en ontwikkel een metamindset van fascinatie voor jouw eigen groei, en die van de mensen in jouw team en bredere omgeving.

Teams die geleid worden door Groeileiders floreren, zijn betrokken en voelen zich empowered.  Daardoor bereiken deze teams prima resultaten. Zij koesteren warme herinneringen aan hun Groeileider. Hoe wil jij herinnerd worden door jouw team?